Farioli looft hattrickheld: 'Kreeg vandaag alles wat hij verdiend heeft'

Farioli stipt verbeterpunten Ajax aan: 'Moeten het hier op slot gooien'

22 augustus om 23:47

Ajax-trainer Francesco Farioli is positief over de manier waarop zijn ploeg zich na een vroege domper wist te herpakken tegen Jagiellonia Białystok, dat uiteindelijk met 1-4 werd verslagen. In gesprek met Ziggo Sport gaat de trainer in op de verbeterpunten van zijn ploeg en laat hij zich uit over Chuba Akpom, maker van een hattrick tegen de Polen.

Farioli is tevreden met het optreden van zijn ploeg, die zich herstelde van een snelle tegenvaller. "De wedstrijd begon niet goed, zij kwamen al snel voor, maar we reageerden goed. We slaagden erin om de wedstrijd naar ons toe te trekken en hadden het goed onder controle. Al met al erg positief."

Wel ziet de oefenmeester nog voldoende verbeterpunten voor zijn ploeg. "Als je zoveel kansen creëert, moet je de wedstrijd hier al op slot gooien. We hebben een marge van drie, maar krijgen volgende week bezoek van een team dat er weer vol voor zal gaan. We krijgen ook een paar kansen tegen in de laatste minuten van de wedstrijd, toen het al gespeeld was. Dat moeten we verbeteren, maar het team is erg jong. Er is genoeg om te verbeteren, maar er zijn veel positieve dingen."

De Italiaan geeft aan dat hij zijn ploeg niet veel anders vond spelen dan in voorgaande duels. "We speelden niet veel beter dan in andere wedstrijden, maar we scoorden vandaag meer en hadden nóg meer kunnen scoren." Drie goals kwamen van de voet van Akpom, over wie Farioli te spreken is. "Chuba is een speler die ons veel biedt. Het zat wat tegen in de laatste wedstrijden voor hem, maar als staf geloofden we erin dat hij zou gaan scoren. Hij kreeg vandaag wat hij verdiend heeft."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!