Akpom over Ajax en hattrick

'Wie zou er niet blij zijn om voor Ajax te spelen? Het is een hele grote club'

22 augustus om 22:57

Chuba Akpom is maar wat blij dat hij nog steeds voor Ajax speelt. De Engelsman hielp de Amsterdammers donderdagavond met een hattrick naar een ruime overwinning op Jagiellonia Bialystok (1-4).

"Het voelt geweldig", steekt Akpom van wal bij Ziggo Sport. "Het belangrijkste is natuurlijk dat we winnen, maar een hattrick scoren als aanvaller… dat is een perfect gevoel. Het was een perfecte dag vandaag. Het voelt heel speciaal. Ik geniet van dit gevoel en ook van het werken onder de nieuwe trainer. Ik probeer positief te blijven, ook al zijn het mijn eerste goals dit seizoen. Ik voel me heel blij."

De aanvaller miste de voorbije duels de nodige kansen, maar is altijd in zichzelf blijven geloven. "Het is frustrerend, maar ik ben een positief persoon. Het maakt niet uit hoe vaak ik mis, ik blijf het proberen. Dat betaalt zich uiteindelijk uit." Akpom is blij dat hij veel speeltijd krijgt onder Francesco Farioli. "Ik waardeer het dat de coach me zoveel vertrouwen geeft. Ik doe mijn best om honderd procent te geven op het veld. Soms werkt het, soms niet. Ik ben blij om Ajax te vertegenwoordigen."

Akpom werd deze zomer veelvuldig met een vertrek in verband gebracht. Nog altijd draagt de spits 'gewoon' het shirt van Ajax. “Ik probeer me niet te focussen op de geruchten. Zodra ik het Ajax-shirt aantrek, geef ik alles. Zo ook vandaag. Alle afleiding probeer ik te blokkeren. Ik ben blij dat ik hier ben, zeker. Wie zou er niet blij zijn om voor Ajax te spelen? Het is een hele grote club."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!