'Twente komt tot akkoord met NEC en legt gewenste versterking voor vier jaar vast'

'FC Twente bereikt langverwacht akkoord met NEC en betaalt één miljoen euro'

22 augustus om 23:14
Laatste update: 23 augustus om 00:12

FC Twente heeft zijn nieuwe rechtsback zo goed als binnen, zo melden De Telegraaf, Voetbal International, de Gelderlander en RTV Oost. De Tukkers zijn met NEC akkoord over de overgang van Bart van Rooij, die naar verluidt vrijdag medisch gekeurd wordt in Enschede, waarna hij een contract voor vier seizoenen zal ondertekenen.

Twente volgt Van Rooij al langer en sinds het vertrek van rechtsback Alfons Sampsted naar Birmingham City, zochten de Tukkers naar een opvolger. Daarbij werd het vizier al snel gericht op Van Rooij, maar in eerste instantie kwam het bod van de Tukkers niet in de buurt van de vraagprijs die NEC hanteerde. Dat verschil zou nu echter geslecht zijn. Volgens de laatste berichten maakt Twente ongeveer één miljoen euro over naar Nijmegen, inclusief bonussen.

Eerder liet ook FC Twente-trainer Joseph Oosting zich al uit over Van Rooij. Op de persconferentie in aanloop naar de Champions League-ontmoeting met Red Bull Salzburg werd de oefenmeester gevraagd naar de vleugelverdediger, die het met NEC in de eerste speelronde opnam tegen de club uit Enschede. "Hij speelde niet slecht. Ik vind het een goede rechtsback. Dat vindt Arnold Bruggink (technisch directeur, red.) ook, ja", sprak Oosting.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!