'Arsenal heeft beet: EK-winnaar Merino komt over van Sociedad'

'Arsenal heeft beet: EK-winnaar keert voor 38,5 miljoen terug naar Engeland'

22 augustus om 19:11

Arsenal staat op het punt zich te versterken met Mikel Merino. De Spaanse middenvelder, die in de zomer het EK won met Spanje, komt spoedig over van Real Sociedad.

Arsenal heeft Sociedad overtuigd met een 'final offer' van 33,5 miljoen euro, melden onder meer The Athletic, Sky Sports en Fabrizio Romano. Het bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 38,5 miljoen. In het Emirates Stadium ligt een vierjarig contract klaar voor Merino, die geldt als 'droomversterking' van manager Mikel Arteta.

Merino staat al geruime tijd op de nominatie om de overstap te maken naar Arsenal. Bij The Gunners, al enkele jaren de belangrijkste uitdager van Manchester City in de Premier League, kan hij meedoen om de prijzen. Deze zomer werd de 28-jarige middenvelder Europees kampioen met Spanje. In de kwartfinale kopte hij gastland Duitsland uit het toernooi.

Voor zijn periode bij Real Sociedad speelde Merino voor Osasuna, Borussia Dortmund en Newcastle United. Nu gaat hij op voor zijn herkansing in Engeland. Hij wordt de tweede zomerversterking van Arsenal, dat eerder Riccardo Calafiori overnam van Bologna.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!