Van den Berg vertrekt naar Brentford

Romano meldt 'here we go': Van den Berg kiest voor Premier League-avontuur

22 augustus om 17:47
Laatste update: 22 augustus om 18:19

Sepp van den Berg gaat zijn loopbaan vervolgen bij Brentford, meldt Fabrizio Romano. Feyenoord en vooral PSV waren lang in de markt voor de centrale verdediger, maar kunnen nu een streep door zijn naam zetten. Liverpool ontvangt ruim 29 miljoen euro voor Van den Berg. 

De 22-jarige Van den Berg had aan interesse geen gebrek na zijn sterke seizoen bij 1. FSV Mainz 05. Liverpool-coach Arne Slot nam hem mee op trainingskamp, terwijl wel al duidelijk was dat Liverpool hem bij een goed bod van de hand zou willen doen. PSV was één van de gegadigden, maar vond de vraagprijs van ruim 25 miljoen euro al die tijd te gortig. Ook Feyenoord mengde zich in de strijd om zijn handtekening, maar wilde eveneens dat bedrag niet op tafel leggen. 

Brentford pakt wél door met Van den Berg en troeft daarmee de Eredivisie-grootmachten af. Ook Bayer Leverkusen had goede papieren om de centrale verdediger in te lijven, maar Van den Berg kiest ervoor om in de Premier League te blijven. Brentford zal bijna dertig miljoen euro betalen aan Liverpool voor zijn diensten. Volgens Romano wordt Van den Berg donderdagavond medisch gekeurd. 

De Nederlandse verdediger doorliep de jeugdopleiding van PEC Zwolle, waarna hij op jonge leeftijd naar Liverpool verkaste. De Premier League-gigant verhuurde hem respectievelijk aan Preston North End FC, Schalke 04 en Mainz. Vooral bij de laatstgenoemde club maakte hij een goede indruk. Afgelopen seizoen speelde hij 35 wedstrijden voor Mainz. Hierin wist hij drie keer te scoren. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!