'PSV en Feyenoord 'weggeblazen': Liverpool bereikt dubbel Van den Berg-akkoord'

'PSV en Feyenoord 'weggeblazen': Liverpool bereikt dubbel Van den Berg-akkoord'

20 augustus om 22:18
Laatste update: 20 augustus om 22:44

PSV en Feyenoord kunnen de komst van Sepp van den Berg nu helemaal vergeten. De Telegraaf weet dat zowel Brentford als Bayer Leverkusen een akkoord heeft bereikt met Liverpool over een transfersom van ruim 29 miljoen euro. In de komende 24 uur maakt de Nederlandse stopper een keuze tussen de twee clubs.

Het is inmiddels geen geheim meer dat PSV en Feyenoord lang hoopten op een transfer van Van den Berg. Liverpool vroeg aanvankelijk twintig miljoen euro, terwijl de Nederlandse clubs dachten aan zo'n vijftien miljoen. Nu zijn de nummer één en twee van Nederland 'weggeblazen' in de strijd om Van den Berg, zo klinkt het: Brentford en Leverkusen willen allebei voldoen aan de verhoogde vraagprijs van Liverpool, die 25 miljoen pond bedraagt. Dat is omgerekend zo'n 29 miljoen euro, inclusief 'zeer goed haalbare bonussen'.

Nu is het aan Van den Berg zelf om te bepalen waar zijn toekomst ligt. De stopper heeft 'een goed gesprek' gevoerd met Leverkusen-trainer Xabi Alonso. Brentford-manager Thomas Frank heeft Van den Berg duidelijk gemaakt dat hij grote plannen met hem heeft. Het opleidingsproduct van PEC Zwolle kon ook bij Liverpool blijven als derde of vierde centrale verdediger onder trainer Arne Slot. Van den Berg wil echter wekelijks gaan spelen.

Bij Brentford én Leverkusen kan Van den Berg een vijfjarig contract gaan ondertekenen. Ook wacht er een forse salarisverbetering op hem. Door de aanstaande miljoenenverkoop kan Slot met Liverpool juist 'iets extra's' gaan doen in het slot van de transferwindow.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!