Ruildeal Ajax/Heerenveen staat op klappen, Gorter wil niet naar Friesland

'Ajax-keeper Gorter wil niet naar Heerenveen: ruildeal met Noppert hoogst onzeker'

22 augustus om 13:58
Laatste update: 22 augustus om 14:03

Andries Noppert en Jay Gorter lijken in tegenstelling tot eerdere berichtgeving tóch niet van club te gaan wisselen. Dat meldt Voetbal International donderdagmiddag. Noppert had zijn jawoord al gegeven aan Ajax, maar Gorter heeft op dit moment geen oren naar een transfer naar Friesland.

Ajax en Heerenveen hebben deze week gesprekken met elkaar over gevoerd over een keepersruil. Dat werd woensdag al duidelijk. Nopppert raakte enthousiast, en gaf aan graag naar Amsterdam te willen verkassen. Dat heeft mede te maken met de verloren conccurentiestrijd met Mickey van der Hart. 

Datzelfde enthousiasme is bij Gorter momenteel ver te zoeken. 'Het lijkt er sterk op dat hij bij Ajax blijft', aldus VI. De club van trainer Robin van Persie gaat er in ieder geval niet vanuit dat hij op korte termijn naar Friesland trekt. 

Wat de exacte gevolgen voor Noppert zijn, is niet duidelijk. Zijn relatie met Van Persie 'staat onder druk', zo is te lezen. De Oranje-international hoopt om die reden dan ook op een snelle oplossing. De club wil hem echter alleen laten gaan als het eerst een geschikte vervanger kan aantrekken.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!