Manchester City overweegt Furuhashi als Alvarez-vervanger

'Manchester City ziet in Japans international potentiële Álvarez-opvolger'

22 augustus om 06:55

Manchester City overweegt een bod uit te brengen op Celtic-aanvaller Kyogo Furuhashi, zo meldt The Athletic. De Japans international wordt gezien als een mogelijke opvolger van Julian Álvarez, die voor 95 miljoen euro de overstap heeft gemaakt naar Atlético Madrid.

De ploeg van Pep Guardiola is op zoek naar een speler, die openstaat voor een reserverol in het Ettihad Stadium. 'Ze hebben hun zoektocht teruggebracht tot Furuhashi en één andere jongere spits', klinkt het. 

Vooralsnog is men bij The Citizens volop bezig om de terugkeer van Ilkay Gundogan af te ronden. Daarna zullen ze beslissen of ze daadwerkelijk een vervanger willen gaan aantrekken voor Álvarez. Indien City besluit om voor de handtekening van Furuhashi te gaan, worden er geen moeilijkheden verwacht in het bereiken van een persoonlijk akkoord. De wens van de Japans international is om de transfer te maken naar Manchester.

Furuhashi staat nog tot medio 2027 onder contract bij Celtic en zijn marktwaarde wordt geschat op ongeveer 14 miljoen euro. Hij werd in de zomer van 2021 door de Schotten voor ruim 5 miljoen euro overgenomen van het Japanse Vissel Kobe. De aanvaller heeft 21 interlands achter zijn naam staan, waarin hij vijf keer wist te scoren.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!