Gündogan-terugkeer naar Manchester City beklonken

'Gündogan zegt Barcelona-teamgenoten vaarwel en keert terug bij grote liefde'

21 augustus om 13:20
Laatste update: 21 augustus om 22:35

Ilkay Gündogan keert definitief terug naar Manchester City, aldus Engelse en Spaanse media. City heeft overeenstemming bereikt met FC Barcelona, de club die de Duitser na slechts één seizoen gedag zegt. 

Gündogan maakte in de zomer van 2023, na zeven jaar rond te hebben gelopen in het blauwe deel van Manchester, de overstap naar Barcelona. In Spanje kwam de middenvelder tot 36 competitieduels. Onlangs trok de club Dani Olmo aan. Om hem in te kunnen schrijven dient Barça spelers te slijten. Gündogan, die een weerzien met Pep Guardiola ook wel ziet zitten, vertrekt mede om die reden. 

De voormalig aanvoerder van The Citizens gaat in Manchester zijn handtekening zetten onder een contract voor één jaar, met de optie voor nog een extra seizoen. Hij genoot ook interesse van clubs uit Saudi-Arabië en Qatar, maar wilde koste wat kost terugkeren in het Etihad Stadium. Gündogan heeft woensdagochtend al afscheid genomen van zijn medespelers. 

In Manchester zal hij zich volledig kunnen gaan focussen op clubvoetbal, want de 33-jarige Gündogan maakte eerder deze week via Instagram bekend te stoppen als international van Duitsland. Het EK in eigen land is het laatste kunstje geweest van de 82-voudig international. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!