'Sparta huurt Kayky van Manchester City

'Sparta doet zaken met Manchester City en huurt aankoop van tien miljoen'

20 augustus om 13:48
Laatste update: 20 augustus om 17:00

Sparta heeft een huurdeal gesloten met Manchester City. De Braziliaanse aanvaller Kayky komt voor één seizoen over van de Engelse grootmacht, meldt Voetbal International

Kayky staat sinds 2021 onder contract bij Manchester City, dat destijds naar verluidt zo'n 10 miljoen euro overmaakte naar Fluminense voor de diensten van de vleugelaanvaller. In Engeland, waar Kayky twee keer mocht invallen bij de hoofdmacht van City, is het uitzicht op speeltijd voor de 21-jarige dribbelaar klein. Bij Sparta moet hij dit seizoen meer vlieguren gaan maken. 

De huurdeal komt naar verluidt uit de koker van technisch directeur Gerard Nijkamp, die goede banden heeft met de City Football Group (het concern achter onder meer Manchester City). Zo werden ook Koki Saito en Metinho gehuurd van respectievelijk Lommel en Troyes.

Voor Sparta, dat het nieuwe Eredivisie-seizoen begon met twee gelijke spelen (0-0 tegen Heracles, 1-1 tegen FC Twente) is de komst van Kayky een welkome meevaller. De ploeg uit Spangen heeft met Camiel Neghli en Shunsuke Mito maar twee echte vleugelspelers in de gelederen. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!