Voormalig doelwit van PSV en FC Twente verlaat Ten Hag voor Panathinaikos

Voormalig doelwit van PSV en FC Twente verlaat Ten Hag voor Panathinaikos

21 augustus om 17:20
Laatste update: 22 augustus om 20:41

Facundo Pellistri laat Manchester United achter zich voor een contract bij Panathinaikos, zo melden The Red Devils via de eigen website. Het voormalig target van zowel PSV als FC Twente vertrekt voor een bedrag van zes miljoen euro naar Griekenland.

Manchester United haalde Pellistri in 2020 naar Engeland, toen de aanvaller overkwam van Peñarol, uit Uruguay. Van een doorbraak kwam het echter niet, hoewel Pellistri tot dertien optredens in de Premier League kwam. United verhuurde de Uruguayaan reeds twee keer aan Alavés en stalde hem in het afgelopen half jaar bij Granada. Nu vertrekt hij voor zes miljoen euro naar Panathinaikos, dat recent door Ajax werd uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League.

Pellistri tekent voor vier seizoenen in Griekenland. Manchester United heeft tot medio 2027 echter de eerste optie om de aanvaller terug te halen. In de zomer van 2023 werd Pellistri nog in verband gebracht met een huurperiode bij FC Twente, maar van een deal kwam het uiteindelijk niet. In de winterstop van het afgelopen seizoen was ook PSV interesse, maar Pellistri koos voor Granada.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!