Ten Hag blij met debuterende Mazraoui, De Ligt en Zirkzee bij United

Ten Hag blij met debuterend United-trio: 'Ook wat betreft de spirit en vechtlust'

17 augustus om 08:04

Nieuwkomers Matthijs de Ligt, Joshua Zirkzee en Noussair Mazraoui mochten vrijdagavond allen hun debuut maken voor Manchester United. Laatstgenoemde kreeg zelfs direct een basisplaats tegen Fulham (0-1) en Zirkzee werd matchwinner. Trainer Erik ten Hag is trots op zijn spelers.

"De Ligt en Mazraoui hebben allebei een gebrekkige voorbereiding gehad", begint Ten Hag na afloop van de seizoensopener. "Matthijs had nog geen wedstrijd gespeeld in de voorbereiding en in het centrum van de verdediging hebben we ook een aantal opties. Op de positie van Mazraoui als rechtsback hebben we minder keuze", verklaart de oefenmeester de basisplaats van laatstgenoemde.

Net als De Ligt, mocht ook Zirkzee in de tweede helft rekenen op een invalbeurt. "Het is geweldig om zo te debuteren. Joshua kent de jongens pas net, hij trainde hier in zijn eentje toen de anderen nog in de Verenigde Staten waren. Hij traint nu met ons en doet het geweldig. Hij integreert meteen en is fit aan het raken. Hij is belangrijk voor ons", stelt Ten Hag.

Ondanks de late treffer van Zirkzee, is Ten Hag blij met het resultaat en de houding van zijn ploeg. Nog voorafgaand aan het duel met Fulham stelde de Nederlander nog helemaal niet klaar te zijn voor de start van de Premier League. "Het was een gecompliceerde voorbereiding. Als je dan kijkt naar de uitvoering en natuurlijk het resultaat: ja, dan ben ik tevreden. Ook met de getoonde spirit en de vechtlust", besluit Ten Hag.