'Borussia Mönchengladbach hoog in de boom voor PSV-target Ko Itakura'

'PSV moet recordbedrag op tafel gooien om Gladbach te overtuigen van deal'

21 augustus om 15:33
Laatste update: 21 augustus om 22:41

Borussia Mönchengladbach zit hoog in de boom voor PSV-target Ko Itakura. De Japans international zou hoog op het lijstje van PSV staan, dat zich met nog minimaal drie spelers wil versterken deze transferperiode, maar lijkt volgens De Telegraaf niet makkelijk haalbaar.

De interesse van PSV in Itakura werd eerder deze week al bekendgemaakt door het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De Eindhovenaren zijn naarstig op zoek naar nieuwe verdedigers, vooral nu Sepp van den Berg definitief niet naar Eindhoven komt. De Telegraaf komt woensdag echter met slecht nieuws voor PSV.

'Gladbach wil de voormalige speler van onder andere FC Groningen en Schalke 04 in principe niet kwijt, maar lijkt wel bereid om gesprekken te voeren als er een bedrag van vijftien miljoen euro of hoger betaald kan worden', schrijft de krant. Om Itakura naar Eindhoven te krijgen, zou PSV dus sowieso een nieuw transferrecord moeten vestigen. Een probleem hoeft het echter niet te zijn, aangezien PSV ook bereid was een dergelijk bedrag neer te leggen voor Van den Berg.

De ploeg van Peter Bosz zou zich deze zomer zeker nog met drie en mogelijks zelfs met vier verdedigers willen versterken. Het vertrek van Jordan Teze naar AS Monaco en een mogelijke exit van Olivier Boscagli liggen daaraan ter grondslag.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!