Ajax vindt gehoor bij KNVB en UEFA: aanwinst Rugani direct mee naar Polen

Ajax vindt gehoor bij KNVB en UEFA: aanwinst Rugani direct mee naar Polen

21 augustus om 15:27
Laatste update: 21 augustus om 15:33

Ajax is erin geslaagd om Daniele Rugani op tijd in te schrijven voor de wedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok, in de voorronde van de Europa League. Eerder meldde De Telegraaf dat Ajax alles in het werk stelde om de Italiaan speelgerechtigd te krijgen, en nu bevestigt Ajax dat Rugani tot de 24-koppige selectie van de Amsterdammers behoort.

Toen de van Juventus overgekomen Rugani medisch gekeurd werd in Amsterdam, bleek hij 'superfit', weet De Telegraaf. Op basis daarvan heeft Ajax besloten alles op alles te zetten om hem speelgerechtigd te krijgen voor duel één met Jagiellonia Bialystok. Als Ajax dat tweeluik overleeft, dan bereikt het de groepsfase van de Europa League.

Naast Rugani maken nog twee spelers voor het eerst deel uit van de eerste selectie van Ajax. Jorthy Mokio en Nick Verschuren behoren namelijk tot de groep die afreist naar Polen. Beide spelers speelden op maandagavond nog met Jong Ajax mee in de wedstrijd tegen MVV. Kian Fitz-Jim en Kaplan maken geen onderdeel uit van de selectie. Het duo is niet fit genoeg bevonden om in actie te komen tegen de Polen.

De volledige selectie van Ajax voor het duel tegen Jagiellonia Bialystok:

Keepers: Jay Gorter, Remko Pasveer en Diant Ramaj.

Verdedigers: Devyne Rensch, Anton Gaaei, Jorrel Hato, Youri Baas, Daniele Rugani, Josip Šutalo, Nick Verschuren, Dies Janse en Jorthy Mokio.

Middenvelders: Jordan Henderson, Kenneth Taylor, Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen.

Aanvallers: Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Chuba Akpom, Carlos Forbs, Bertrand Traoré, Steven Berghuis, Mika Godts en Christian Rasmussen