Ajax zet alles op alles om Rugani speelgerechtigd te krijgen

'Ajax voert 'koortsachtig' overleg met KNVB en UEFA: Rugani moet spelen in Polen'

21 augustus om 13:47
Laatste update: 21 augustus om 22:37

Ajax doet er alles aan om aanwinst Daniele Rugani speelgerechtigd te krijgen voor het Europ League-duel met Jagiellonia Bialystok, aldus De Telegraaf. Om dat te bewerkstelligen voeren de Amsterdammers momenteel 'koortsachtig overleg' met zowel de KNVB als de UEFA.

Het speelgerechtigd krijgen van Rugani zou een opsteker zijn voor trainer Francesco Farioli, die met zijn landgenoot eindelijk zijn defensieve versterking kon verwelkomen. In Amsterdam heeft men hoge verwachtingen van de dertigjarige ervaren stopper, zo blijkt uit de reactie van technisch directeur Alex Kroes. 

"Met Daniele Rugani halen wij een speler binnen die jarenlange ervaring heeft in een van de grootse Europese competities. Het is een intelligente, lange verdediger die sterk in de duels is. Zijn komst betekent een ervaringsimpuls voor onze selectie en relatief jonge achterhoede. Op deze manier komt de ploeg beter in balans", zegt hij in gesprek met de clubkanalen. 

Toen de van Juventus overgekomen Rugani medisch gekeurd werd in Amsterdam, bleek hij 'superfit', weet De Telegraaf. Op basis daarvan heeft Ajax besloten alles op alles te zetten om hem speelgerechtigd te krijgen voor duel één met Jagiellonia Bialystok. Als Ajax dat tweeluik overleeft, dan bereikt het de groepsfase van de Europa League

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!