Rugani 'opgelucht' na deal met Ajax

Rugani 'opgelucht' na deal met Ajax: 'Ik kan eindelijk weer ademen'

21 augustus om 14:50
Laatste update: 21 augustus om 22:39

Daniele Rugani is blij dat de deal met Ajax 'eindelijk' rond is. De Italiaanse centrumverdediger moest naar eigen zeggen lang wachten, maar woensdagmiddag kwam de bevestiging: Rugani verkast op huurbasis naar Amsterdam. Tegenover de kanalen van Ajax geeft hij zijn eerste reactie.

"Ik wil alles geven voor deze club", reageert Rugani vol enthousiasme op zijn transfer. De verdediger heeft roerige weken achter de rug. Ajax maakte zijn komst woensdagmiddag wereldkundig, maar de transfer hing al enige tijd in de lucht. "Ik ben heel blij om hier eindelijk te zijn. De afgelopen week heb ik weinig geslapen", onthult Rugani.

De verdediger moest naar eigen zeggen lang wachten op een overeenkomst tussen Ajax en Juventus en 'nog wat andere zaken'. "Ik kan eindelijk weer ademen", stelt hij. Lang hoefde de Italiaan niet na te denken over een stap naar Amsterdam. "De glorieuze geschiedenis van deze club... Ik hou heel erg van Amsterdam. Ik ben er een aantal keer geweest, dus toen ik hoorde dat Ajax interesse had, was ik erg opgetogen. Ik ben heel blij dat alles gelukt is."

Ook technisch directeur Alex Kroes is in zijn nopjes met de komst van Rugani. "We halen met hem een speler binnen die jarenlange ervaring heeft in een van de grootse Europese competities. Het is een intelligente, lange verdediger die sterk in de duels is. Zijn komst betekent een ervaringsimpuls voor onze selectie en relatief jonge achterhoede. Op deze manier komt de ploeg beter in balans", aldus Kroes op de website van Ajax.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!