Mikayil Faye in beeld bij PSV

'PSV komt in defensieve transferzoektocht uit bij international van FC Barcelona'

21 augustus om 14:14
Laatste update: 21 augustus om 15:13

PSV is in de race om de handtekening van Mikayil Faye van FC Barcelona. Dat bevestigt het Eindhovens Dagblad na berichtgeving uit Spanje. De concurrentie is fiks, want meerdere clubs hebben het verdedigende talent uit Senegal op de korrel. 

De achterhoede van PSV is momenteel hoofdpijndossier nummer één op de burelen in Eindhoven. Er moesten al spelers aangetrokken worden, en die noodzaak is met het naderende vertrek van Olivier Boscagli alsmaar groter geworden. Voor hem heeft directeur Earnest Stewart nu een nieuw alternatief op het oog: de twintigjarige Faye.

De centrale verdediger zou mogen vertrekken van Barcelona. Tijdens de voorbereidingstour kwam de enkelvoudig international van Senegal nog wel aan spelen toe, maar trainer Hansi Flick ziet op dit moment geen toekomstmuziek in hem. PSV staat momenteel in direct contact met zijn management. Faye heeft in Spanje nog een contract tot medio 2027. 

Faye is linksbenig, net als Boscagli, en kan op meerdere posities in de achterhoede uit de voeten. Of het PSV lukt om daadwerkelijk met hem aan de haal te gaan, moet nog blijken. Er zijn namelijk meerdere geïnteresseerden. Ook LOSC Lille en Stade Rennes willen zich graag versterken met Faye, die in het verleden ook al belangstelling genoot van FC Porto, AS Monaco en AC Milan. 

In Spanje wordt gerept over een prijskaartje van elf miljoen euro. Mocht het tot een transfer komen, dan is het aannemelijk dat Barcelona een terugkoopoptie in de deal wil laten opnemen. Ondertussen zingt ook de naam van Ko Itakura nog rond in Eindhoven. De Japanner heeft een Eredivisieverleden bij FC Groningen en is nu actief in de Bundesliga bij Borussia Mönchengladbach.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!