Ajax huurt Rugani van Juventus

Helemaal rond: Ajax heeft met Rugani gewenste verdediger eindelijk binnen

21 augustus om 12:50
Laatste update: 21 augustus om 12:55

Daniele Rugani mag zich officieel speler van Ajax noemen. De huurtransfer hing al lange tijd in de lucht en is nu bevestigd door zowel de Amsterdammers als Juventus.

Ajax heeft geen optie tot koop bedongen in de huurdeal met Juventus. Maandagochtend stapte Rugani op het vliegtuig, om in de middag te landen op Schiphol. De medische keuring leverde geen onverwachte problemen op, waarna de Italiaanse verdediger (30) zijn handtekening kon zetten.

Met de transfer van Rugani gaat een wens van Francesco Farioli in vervulling. De trainer van Ajax maakte zich hard voor de komst van de centrale verdediger, die tot dusver 148 duels speelde in het shirt van Juventus. Bij De Oude Dame heeft Rugani nog een contract tot medio 2026.

Rugani is een kind van Juventus: de 1.90 meter lange mandekker brak in 2015 door in Turijn, na twee seizoenen op huurbasis bij Empoli. Hoewel hij aanvankelijk te boek stond als groot talent, wist hij zijn leermeesters Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en Andrea Barzagli nooit te evenaren.

Niet voor niets kwam Rugani nooit verder dan gemiddeld achttien wedstrijden per seizoen, waarvan een aanzienlijk deel als invaller. Eerder speelde hij op huurbasis voor Stade Rennes en Cagliari. Onder Thiago Motta, de nieuwe trainer van Juventus, kwam Rugani niet meer in de plannen voor. Om die reden was de club bereid mee te werken aan een tijdelijk vertrek. Ajax gaat geen huursom betalen, maar draagt wel verantwoordelijkheid voor het leeuwendeel van zijn salaris.