Pastoor ziet kansen voor Ajax

Pastoor tipt Ajax: 'Van wat ik zag was dat wel heel mager, niet op zijn Italiaans'

21 augustus om 12:55
Laatste update: 21 augustus om 12:57

Alex Pastoor kan Ajax al wat meer informatie geven over Europa League-opponent Jagiellonia Bialystok. De clubloze trainer heeft wat beelden bekeken van de Poolse kampioen, waarbij een aantal zaken hem opvielen.

"Ik heb vanmiddag al even die Poolse tegenstander bekeken", zegt Pastoor aan tafel bij Rondo. De coach zal rondom het eerste Europa League-treffen tussen Jagiellonia en Ajax aanschuiven in de studio bij Ziggo Sport en daar wil hij goed beslagen ten ijs komen. "Ik ben dan toch benieuwd wat we daarvan kunnen verwachten, het is toch de Poolse kampioen. Dat is vakinteresse, maar dat doe ik ook omdat ik graag naar voetbal kijk."

Vervolgens vertelt Pastoor wat Ajax kan verwachten van zijn opponent. "Aanvallend heel veel vuile opofferingsloopjes. Leuke, aantrekkelijke spelers. En ze hanteren een best heel aardig, dynamisch positiespel. Verdedigend was het wel heel mager, vond ik, op basis van de beelden die ik zag. Als het team naar voren gaat op de bal af te pakken, dan blijven de verdedigers staan of gaan ze zelfs naar achteren. Het verdedigen op zich was ook niet echt Italiaans. Ze taken mensen kwijt in de zestien, dus er is veel ruimte om te voetballen."

Het heenduel tussen Jagiellonia en Ajax in de laatste voorronde van de Europa League gaat donderdagavond om 20.45 uur van start. De retrun in Amsterdam staat een week later op de planning. De winnaar van het tweeluik gaat naar het hoofdtoernooi van de Europa League, de verliezer daalt af naar de Conference League.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!