Kieft over potentiële komst van Weghorst bij Ajax

Kieft kritisch op Ajax: 'De reden om Weghorst te halen is niet duidelijk'

17 augustus om 09:26

Wim Kieft denkt dat Ajax beter af is zonder Wout Weghorst. De voormalig Oranje-international ziet in Brian Brobbey de eerste spits van de Amsterdammers en denkt dat Chuba Akpom een betere tweede spits is dan Weghorst, die al langere tijd in verband wordt gebracht met een transfer naar Ajax.

'Bij Ajax ziet het er verdedigend beter uit dan vorig seizoen. Hoewel het spel iets redelijker oogt, verbloemt het het schrijnende gebrek aan kwaliteit. Je kan je afvragen of transfertarget Weghorst garant staat voor die kwaliteit', begint Kieft in zijn column voor De Telegraaf.

De oud-spits vraagt zich daarnaast af of Weghorst überhaupt wel beter zou zijn dan Chuba Akpom voor de huidige Ajax-selectie. 'De achterliggende gedachte om Weghorst te halen als je Brobbey en Akpom hebt, is niet duidelijk. Akpom deed het tot dusver aardig als stand-in van Brobbey. Hij is agressief in het strafschopgebied en het lukt hem vaak om voor zijn man te komen. Alleen heeft hij wat pech in de afwerking', omschrijft Kieft.

Mits fit is Brobbey de eerste spits van Ajax, ziet ook de analist. 'Hij is de toekomst van de club, ook financieel.' Weghorst zal naar verwachting geen genoegen nemen met een plaats op het tweede plan. 'Omdat je niet snel ziet dat Brobbey en Weghorst samen kunnen spelen, kan je problemen voorzien met die twee samen in de selectie strijdend voor één plaats in de punt van de aanval. Terwijl Ajax met Akpom toch de ideale tweede spits achter Brobbey al in eigen huis heeft. Akpom is ook niet iemand die de hele boel op stelten zal zetten als trainer Francesco Farioli hem op de bank houdt', besluit Kieft, die denkt dat Ajax zich met de komst van Weghorst enkel 'gedoe' op de hals haalt.