Komst Weghorst nog geen uitgemaakte zaak voor Ajax: 'Meer clubs geïnteresseerd'

Komst Weghorst nog geen uitgemaakte zaak voor Ajax: 'Meer clubs geïnteresseerd'

17 augustus om 07:35
Laatste update: 17 augustus om 07:51

Simon Cziommer, de zaakwaarnemer van Wout Weghorst, heeft zich uitgelaten over de kans dat de spits deze zomer naar Ajax komt. Volgens de oud-middenvelder is de transfer nog geen uitgemaakte zaak en maken andere clubs evenveel kans als de Amsterdammers.

"De kans dat hij Burnley verlaat is ontzettend groot", vertelt Cziommer bij Viaplay als hem knipogend gevraagd wordt wanneer Weghorst zich speler van Ajax mag noemen. Toch houdt hij een slag om de arm wat betreft een stap naar Amsterdam.

"Burnley is momenteel nog in de veronderstelling dat ze een bepaald bedrag kunnen vragen voor Weghorst. Dat is hun goed recht." Dat bedrag wordt naar verwachting momenteel nog te hoog geacht door Ajax, dat sowieso eerst zelf spelers van de hand zal moeten doen. Echter, kan de gevraagde som nog naar beneden worden gedreven, denkt Cziommer. "Iedereen weet ook dat het zijn laatste jaar bij Burnley is. Het worden spannende onderhandelingen."

Desondanks kan Ajax rekenen op flinke concurrentie. "Er zijn meerdere clubs die interesse hebben in Wout. Hij heeft al een aantal clubs afgezegd. De kans dat hij naar Ajax gaat is net zo groot als de kans dat hij naar een andere gegadigde gaat", besluit Cziommer.