Ajax wil Ramaj nog verkopen

'Ajax heeft geld nodig en mikt uit financieel oogpunt op nóg een exit'

21 augustus om 08:23
Laatste update: 21 augustus om 08:33

Ajax wil Diant Ramaj voor het sluiten van de zomerse transfermarkt verkopen, meldt Voetbal International. De 22-jarige doelman, die tweede viool speelt achter Remko Pasveer, vertegenwoordigt transferwaarde die de Amsterdamse club kan gebruiken.

Trainer Francesco Farioli baarde bij de start van het seizoen opzien, door niet voor Ramaj, maar Pasveer onder de lat te kiezen. 'Ajax hoopt Diant Ramaj voor 2 september van de hand te kunnen doen', klinkt het. Als de Duitser verkocht wordt, heeft Ajax de bouwstenen om zelf de markt op te gaan - de marktwaarde van Ramaj wordt getaxeerd op achttien miljoen euro. Het verhaal is inmiddels bekend: de Amsterdammers moeten eerst verkopen, voor er spelers aangetrokken kunnen worden.

Of het tot een transfer van Ramaj komt, is nog gissen. Er wordt 'volop' gevraagd naar de sluitpost, al blijft concrete toenadering uit. Ajax kijkt, na de exits van Gerónimo Rulli (Olympique Marseille) en Tommy Setford (Arsenal), naar een doelman in de leeftijdscategorie van 24-30 jaar. Er werd geïnformeerd naar Arsenal-goalie Aaron Ramsdale, terwijl ook een ruildeal met Ramaj tot de mogelijkheden behoorde. Concreet werd dat nooit.

In het geruchtencircuit werd Jean Butez, keeper van Royal Antwerp FC, in verband gebracht met Ajax. VI schrijft dat dit klopt. Butez is aangeboden bij Ajax en 'positief beoordeeld'. Wel is de 29-jarige Fransman voor de Amsterdammers momenteel nog te duur.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!