Roberto dicht bij move naar Como

'Fàbregas mikt op driemaal groen licht bij Como, Ajax lijkt mis te grijpen'

21 augustus om 07:26

Ajax lijkt niet de nieuwe club van Sergi Roberto te worden. Zowel Relevo als transferspecialist Fabrizio Romano meldt dat Como dicht bij de handtekening van de 32-jarige Spanjaard is.

Roberto werd onlangs, na een dienstverband van achttien jaar, uitgezwaaid door FC Barcelona. Snel werd duidelijk dat de middenvelder, die ook als rechtsback uit de voeten kan, in Europa wilde blijven voetballen. Naast Ajax waren ook Sevilla, Girona, West Ham United, Fiorentina en Como in de markt. De Italiaanse promovendus gaat hoogstwaarschijnlijk met Roberto aan de haal.

Cesc Fàbregas, trainer van Como, heeft er vertrouwen in dat de deal deze week rond komt. Roberto is transfervrij en kan dus op elk moment de knoop doorhakken. Geschreven wordt dat de band tussen Fàbregas en Roberto, die 22 keer samen op het veld stonden bij Barça, de sleutel voor de speler is om voor Como te kiezen.

Nog twee versterkingen

Niet alleen hoopt Como deze week Roberto te presenteren. De club uit het idyllische plaatsje wil ook Nicolás Paz (19), speler van Real Madrid, en Máximo Perrone (21) van Manchester City inlijven. Eerstgenoemde middenvelder annex aanvaller maakte acht keer zijn opwachting in de hoofdmacht van De Koninklijke, maar speelt zijn wedstrijden voornamelijk in de beloftenploeg. Datzelfde geldt bij City voor Perrone, die twee duels speelde onder Pep Guardiola.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!