Been over mogelijke deal Gimenez naar Nottingham

Twijfels bij mogelijke Gimenez-deal: 'Ik vind dat niet de mooiste club voor hem'

21 augustus om 07:48

Mario Been heeft zijn twijfels bij een mogelijke stap van Santiago Gimenez naar Nottingham ForestThe Tricky Trees zijn in de markt voor de aanvaller van Feyenoord, dat het transferrecord wil breken.

Diverse media meldden de voorbije dagen dat Nottingham concreet is voor Gimenez. "Ik vind dat niet de mooiste club voor hem", concludeert Been in Voetbalpraat op ESPN. Naar verluidt heeft de Engelse club al een bod van 25 miljoen euro uitgebracht. Feyenoord wil minimaal het uitgaande record - Mats Wieffer trok voor dertig miljoen euro naar Brighton & Hove Albion - breken. 

Been vraagt zich af of Feyenoord niet genoegen moet nemen met 25 miljoen euro. "Als je kijkt naar zijn tweede seizoenshelft was vijf miljoen euro ook genoeg geweest, maar in de eerste seizoenshelft heeft hij uitstekend gespeeld", wijst hij naar vorig seizoen. "Ik denk dat hij wel een speler is die ook in de Premier League zijn goals gaat maken."

Gimenez voor en na de winterstop was een wereld van verschil. Negentien van zijn 23 competitiegoals maakte hij in de eerste seizoenshelft. Been heeft een verklaring waarom er zand in de motor kwam. "Als je ziet hoe vaak hij naar Mexico moet vliegen, dat heeft gewoon enorm veel kracht gekost bij hem. Ik vind hem wel een spits die nog steeds een stap kan maken. Hij is pas 23 jaar."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!