'Nieuw bod op Gimenez op komst'

'Nieuw Nottingham-bod op komst, Feyenoord en Gimenez nemen mogelijk 'gok''

20 augustus om 12:22

De verwachting is dat Nottingham Forest 'vandaag, morgen of deze week' met een nieuw bod komt voor Santiago Gimenez. De spits heeft vooralsnog de voorkeur om bij Feyenoord te blijven. Dat meldt Voetbal International.

Volgens Voetbal International neigt Gimenez dinsdagochtend nog altijd naar het scenario om Feyenoord te helpen in de strijd om de titel en directe plaatsing voor de Champions League. De spits kan naar verluidt drie à vier miljoen euro verdienen bij Nottingham Forest, maar een langer verblijf in De Kuip geniet voorlopig de voorkeur.

De verwachting is dat Forest na een bod van 25 miljoen euro dinsdag, woensdag of in ieder geval deze week met een tweede bod zal komen. Feyenoord hoopt het transferrecord van Mats Wieffer te verbreken bij een verkoop van Gimenez. Op dit moment willen club en speler dus niet. Voetbal International stelt dat beide partijen daar een gok mee nemen. Goals in de Champions League zullen de marktwaarde van Gimenez bepalen als hij bij Feyenoord blijft. Dat kan goed en slecht uitpakken.

Bovendien hebben de Rotterdammers bij een langer verblijf van Gimenez 'wat uit te leggen' aan Ayase Ueda. De Japanner kwam niet naar Feyenoord om twee seizoenen op de bank te zitten. Een aankoop van negen miljoen euro niet laten spelen, laat staan scoren, kan Feyenoord zich bovendien niet permitteren.

Gimenez heeft nog een contract tot medio 2027 bij Feyenoord. In 89 duels voor de Rotterdammers scoorde hij 53 keer. Ook gaf de Mexicaans international dertien assists.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!