Alle geïnteresseerden in Roberto onthuld

'Ajax-concurrenten in strijd om Roberto onthuld: Europese vervolgstap staat vast'

14 augustus om 08:20

De concurrentie van Ajax in de strijd om de handtekening van Sergi Roberto is behoorlijk groot. Mundo Deportivo weet dat vier andere clubs ook azen op de Spanjaard, die deze week afscheid nam van FC Barcelona. Ook Tottenham Hotspur was in de race, maar gesprekken tussen club en speler draaiden op niets uit. 

De 32-jarige Roberto nam deze week, maar liefst veertien jaar na zijn officiële debuut, afscheid van zijn grote voetballiefde Barcelona. Wat zijn volgende station wordt, is nog niet bekend. Keuze is er voor de Spanjaard in overvloed. Naast Ajax zijn ook Sevilla, Girona, West Ham United, Fiorentina en het Como van trainer Cesc Fàbregas geïnteresseerd. 

Bij welke club de persoonlijke voorkeur van Robert ligt, is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat hij graag in Europa wil blijven voetballen. Mundo Deportivo weet dat hij ook naar de Verenigde Staten of naar Saudi-Arabië kon, maar een dergelijk avontuur bewaart voor hij een later stadium in zijn loopbaan. Roberto wil doorgaan op het hoogste Europese niveau, zo is te lezen. 

Het zal niet lang meer duren voordat de verdediger annex middenvelder duidelijkheid verschaft omtrent zijn toekomst. Dat heeft ook te maken met het feit dat zijn echtgenote op het punt staat om te bevallen van hun derde kind. 

Ajax-trainer Francesco Farioli is naar verluidt erg gecharmeerd van Roberto, die met zijn ervaring leiding moet geven aan de jonge Amsterdamse achterhoede. De pogingen van Ajax om hem in te lijven blijven echter vruchteloos zolang er geen spelers worden verkocht. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!