Verbeek over Farioli bij Ajax

Verbeek kraakt 'kul-argument' Farioli: 'Dan met kerst al geen Ajax-trainer meer'

21 augustus om 07:02
Laatste update: 21 augustus om 07:04

Gertjan Verbeek begrijpt niet dat Francesco Farioli nu al twee keer bijna zijn volledige opstelling op de schop heeft gegooid. Afgelopen weekend tegen NAC Breda (2-1) stonden er acht andere spelers van Ajax aan de aftrap ten opzichte van de return tegen Panathinaikos drie dagen daarvoor.

Voor de eerste competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen, drie dagen na het heenduel in Griekenland, gooide Farioli het roer ook al om. In gesprek met de NOS zegt Verbeek resoluut dat hij nooit acht spelers heeft gewisseld na een doordeweekse wedstrijd. "Maar ik heb bij clubs ook nooit in de luxepositie gezeten met dertig spelers van Eredivisie-niveau. Ik was allang blij als ik er vijftien had, laat dus staan dat je er even acht wisselt."

Verbeek zag Ajax afgelopen zondag worstelen in Breda. "Bergwijn en Berghuis op de flanken is toch even wat anders dan Godts en Traoré. Dan haal je ze er gewoon in de zestigste minuut af. Of in de rust van mijn part. Maar dan sta je als het goed is tegen die tijd wel met 2-0 voor."

Farioli steekt niet onder stoelen of banken voorzichtig naar de rest van het seizoen te kijken. De Italiaanse oefenmeester wil zijn spelers niet al vroeg in het seizoen opbranden. "Dat vind ik een kul-argument", stelt Verbeek. "Je kan wel bezig zijn met de tweede seizoenshelft... Maar als je dan al op grote achterstand van PSV staat en uitgeschakeld bent in de Europa League, dan is Farioli met de kerst al geen trainer van Ajax meer, hoor."