Blind ziet 'serieus probleem' PSV

Blind: "Ineens zit PSV in een situatie waarvan je denkt: waar gaat dit naartoe?"

20 augustus om 21:12
Laatste update: 20 augustus om 21:58

Danny Blind ziet dat PSV met 'serieuze problemen' kampt, nu ook Olivier Boscagli dreigt te vertrekken uit Eindhoven. De oud-verdediger is onder de indruk van de linkspoot en snapt dan ook dat PSV hem niet zomaar wil laten gaan.

"Ze hebben nu wel wat serieuze problemen", begint Blind in de studio van Ziggo Sport. PSV heeft Jordan Teze verkocht aan AS Monaco, terwijl Boscagli graag wil vertrekken. Daardoor moet PSV mogelijk een stuk of drie nieuwe verdedigers gaan aantrekken in het slot van de transferwindow.

Blind probeert mee te denken met trainer Peter Bosz. "Ze hebben nog wel oplossingen: Schouten een linie terughalen was een tactische vondst en dat kun je nog steeds doen. Maar als Boscagli weggaat en je Schouten uit nood daar moet neerzetten... Dat is iets anders dan wanneer je het als tactische greep doet. Ineens zit PSV in een situatie waarvan je denkt: waar gaat dit naartoe?"

Snapt Blind dat PSV op dit moment niet zomaar meewerkt aan een exit van Boscagli? "Ja. Een backpositie is altijd makkelijker opnieuw in te vullen dan een centrale positie. Daarnaast, als je kijkt naar hoe Boscagli zich met name in het afgelopen jaar gemanifesteerd heeft: hij is geweldig aan de bal en het is voor Bosz heel belangrijk om zo'n iemand te hebben. Die zal ook nog wel intern zijn woordje daarover doen."