'18-jarig talent van Marseille geschorst na verjaardagswens'

'Olympique Marseille schorst talent (18) na verjaardagswens aan medespeler'

20 augustus om 18:06
Laatste update: 20 augustus om 18:29

Een opvallende rel bij Olympique Marseille. De achttienjarige Ryan Hassad is door de Franse club geschorst nadat hij op Instagram een verjaardagsboodschap had voor zijn ploeggenoot Chancel Mbemba, zo meldt het regionale dagblad La Provence

Mbemba werd vorige week geschorst na een incident tijdens de training bij Marseille, waarbij hij werd beschuldigd van ontoelaatbaar gedrag jegens een medewerker van de club. Mbemba zou scout Ali Zarrak beledigd hebben door hem herhaaldelijk 'neef' te noemen, aldus La Provence. Dit leidde tot onrust. Sindsdien is Mbemba niet meer in actie gekomen voor de club en traint hij samen met andere spelers die mogen vertrekken onder de nieuwe trainer Roberto De Zerbi.

Het incident werd verergerd toen de jonge speler Hassad in een verjaardagswens aan Mbemba, hem 'neef' noemde. Marseille beschouwde deze actie als een bijdrage aan de verhitte situatie, wat leidde tot de schorsing van de jongeling. Hassad heeft inmiddels zijn excuses aangeboden op Instagram en verklaart dat hij niemand wilde kwetsen en dat het slechts een goedbedoelde verjaardagswens was.

Hassad is volgens het dagblad uit Marseille vanwege deze rel op weg naar USL Dunkerque. Voor Mbemba blijft het onduidelijk waar hij dit seizoen zal spelen. De ervaren verdediger, die eerder uitkwam voor clubs als Anderlecht, Newcastle, en Porto, is sinds zijn schorsing nog niet teruggekeerd bij de ploeg waar Jeffrey de Lange en oud-Ajacied Gerónimo Rulli de keepers zijn.