De Lange over De Zerbi en Marseille

De Lange licht keuze voor Marseille toe: 'Had ook interesse vanuit Engeland'

13 augustus om 10:05

Bij Jeffrey de Lange is het besef van zijn droomtransfer naar Olympique Marseille inmiddels ingedaald. De doelman vertelt openhartig over de hectische weken die hij acter de rug heeft én over zijn prille band met hoofdtrainer Roberto de Zerbi, die een grote rol speelde in de transfer van de 26-jarige Nederlander.

Lang leek het erop dat De Lange dit seizoen voor het Engelse Blackburn Rovers zou gaan spelen. Op het laatste moment kwam Marseille echter om de hoek kijken. "Vanuit Engeland was er inderdaad ook interesse, maar op een gegeven moment werd ik gebeld door de trainer van Marseille (De Zerbi, red.). Hij wilde me enorm graag en zei: Jeff, ik moet jou hebben", vertelt de sluitpost aan RTV Oost.

De Zerbi stond er bij Brighton & Hove Albion om bekend veel te rouleren met zijn keepers. Waar De Lange eerder al aangaf 'zeker niet als tweede keeper te zijn aangetrokken', laat hij zich nu wat voorzichtiger uit over de verwachte gang van zaken in Zuid-Frankrijk. "De trainer wil per se twee keepers die voor hem allebei goed genoeg zijn" vertelt de doelman, die een roulatiesysteem tussen hem en Geronimo Rulli daarmee niet uitsluit.

Desondanks heeft De Lange niets anders dan lof voor zijn nieuwe oefenmeester. "Hij praat alleen maar Italiaans, omdat hij er dan de meeste passie in kan leggen. Dan staat er een Franse tolk naast die het nog een keer schreeuwt en is er voor mij nog een Engelse tolk. De Zerbi is heel ver met zijn voetbalgedachten. Dat merk je alleen al op de manier waarop hij bijvoorbeeld de doelman bij het spel wil betrekken."

De Lange heeft zijn officieuse debuut voor de Franse grootmacht al gemaakt. "We hebben zaterdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Augsburg", vertelt hij. "Ik ben prima opgevangen. Het zijn stuk voor stuk aardige gasten."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!