'Torino wil Pedersen overnemen van Feyenoord'

'Feyenoord wéér met Italianen in gesprek, Pedersen al persoonlijk akkoord'

20 augustus om 13:18
Laatste update: 20 augustus om 16:59

Feyenoord raakt Marcus Pedersen mogelijk kwijt aan Torino. De Italianen hebben de 24-jarige back nog steeds in het vizier en zijn met de Rotterdammers in gesprek. Pedersen zou, na zijn eerdere huurperiode bij Sassuolo, een nieuwe stap naar Italië wel zien zitten.

Torino sorteert voor op het vertrek van Raoul Bellanova naar Atalanta en is daarom uitgekomen bij Pedersen, meldt Fabrizio Romano. In 2023 toonde Torino ook al interesse in de verdediger uit Noorwegen. Van een transfer kwam het destijds niet: Pedersen werd door Feyenoord uitgeleend aan Sassuolo. Vanwege de degradatie naar de Serie B werd de koopoptie destijds niet getriggerd, waardoor Pedersen medio 2024 nog altijd onder contract staat bij Feyenoord.

In Rotterdam-Zuid is echter weinig perspectief voor Pedersen, die daarom al geruime tijd uit mag kijken naar een nieuwe club. Mogelijk wordt Turijn, waar hij Ajax-huurling Borna Sosa kan treffen, zijn nieuwe thuisbasis. De Kroaat werd eerder deze transferzomer al aangetrokken door Torino. 

Pedersen werd in de zomer van 2021 voor zo'n twee miljoen overgenomen van het Noorse Molde FK. Voor Feyenoord speelde hij in totaal 89 officiële duels, waarin hij één keer scoorde en zeven assists gaf. 

UPDATE: Volgens Romano is Pedersen al akkoord over een contract van drie jaar. Over de hoogte van de transfervergoeding wordt nog met geen woord gerept. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!