'Anderlecht heeft drie streepjes voor op Ajax in jacht op Eriksen'

'Anderlecht heeft drie streepjes voor op Ajax in jacht op Eriksen'

28 juli om 07:56

Anderlecht heeft volgens Het Nieuwsblad een streepje voor op Ajax als het gaat om het aantrekken van Christian Eriksen. De Belgische krant noemt drie redenen waarom de Belgen meer kans maken op de handtekening van de 32-jarige Deen.

Het Nieuwsblad beseft dat de eventuele transfer van Eriksen naar Anderlecht nog ver weg is, maar bestempelt het halen van de spelmaker van United als 'geen complete mission impossible' voor de Belgen. De krant wijst onder meer naar de 'Deense connectie' bij de club, doelend op landgenoten Mads Kikkenborg, Anders Dreyer en Kasper Dolberg, die allen onder contract staan bij Anderlecht. 

Bovendien zou trainer Brian Riemer, eveneens een Deen, een goede band hebben met Eriksen. De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd bij Brentford, waar Riemer destijds assistent was. "Hij is een geweldige speler, ik heb hem leren kennen in Engeland. Ik heb al drie jaar contact met hem", sprak Riemer bij La Dernière Heure

Als derde reden wordt de vriendschap tussen Eriksen en Jan Vertonghen genoemd. De 37-jarige aanvoerder van Anderlecht speelde eerder samen met Eriksen bij zowel Ajax als Tottenham Hotspur. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!