Boscagli wil per se weg bij PSV

'PSV heeft 'levensgroot probleem': Boscagli verandert vertrekwens in vertrekeis'

20 augustus om 07:15
Laatste update: 20 augustus om 09:53

Er lijkt bij PSV geen weg meer terug voor Olivier Boscagli. De vertrekwens die de verdediger onlangs indiende bij het clubbestuur, is veranderd in een 'vertrekeis'. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Boscagli zal niet overgaan tot werkweigering om een transfer naar het geïnteresseerde Brighton te forceren, maar wil echt per se vertrekken. 

Toen Brighton zich meldde in Eindhoven diende Boscagli zijn vertrekwens in. Inmiddels is de situatie veranderd. Het is voor de Fransman niet meer de vraag of hij de stap gaat maken, maar wanneer. Hij wil koste wat kost vertrekken uit Eindhoven, maar heeft van directeur Earnest Stewart en co. te horen gekregen dat dat er nu simpelweg nog niet in zit. Dat omdat er nog geen vervanger voor hem is. 

Boscagli zal niet overgaan tot werkweigering. Hij zal dus voorlopig blijven trainen onder Bosz, die vanwege de huidige defensieve problemen ook genoodzaakt lijkt om hem op te stellen in wedstrijden. De linkspoot vindt dat PSV het bod dat Brighton op tafel heeft gelegd, van pakweg 10 miljoen euro, moet accepteren. Hij ziet de Premier League als 'de NBA van het voetbal'. 

Er is voor Boscagli geen weg meer terug. Linksom of rechtsom, de transfer moet doorgang vinden. PSV doet Boscagli geen beloftes, en wil dat Brighton meer geld biedt. Tegelijkertijd loopt de kampioen van Nederland het risico dat de speler bij een afgeketste transfer ongemotiveerd raakt. De verdediger geniet veel respect op de burelen in Eindhoven, maar hij is ook 'trots', zo is te lezen. Als PSV hem deze transfer niet gunt, dan beschouwt hij dat naar verluidt als 'onredelijk'. 

Een alternatief zou het verlengen van zijn contract zijn, maar ook dat wil Boscagli niet. Het 'hoofdstuk PSV' is in zijn ogen klaar. Stewart heeft zodoende een 'levensgroot probleem te managen'. De komst van nieuwe verdedigers zijn essentieel. Tenzij Boscagli van gedachten verandert, maar dat lijkt allerminst te gaan gebeuren.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!