Pastoor over Farioli

Positieve ontwikkeling bij Ajax: 'Weet niet of dat vorig seizoen ook zo goed zat'

19 augustus om 21:38
Laatste update: 19 augustus om 21:45

Alex Pastoor vindt dat de inzet bij Ajax weer op orde is. Dat constateerde de trainer tijdens het met 2-1 verloren duel met NAC Breda. Marco van Basten is minder enthousiast.

"Ajax is niet meer in te schatten", steekt Van Basten van wal bij Rondo op Ziggo Sport. "Ze kunnen van iedereen winnen en van iedereen verliezen. Dit is niet des Ajax, en daar verandert niet zo gek veel aan. Hij (Farioli, red.) moet zijn club vertegenwoordigen, maar je kan hem wel vragen waarom hij zoveel basisspelers niet opstelt. Dan heeft hij waarschijnlijk wel een goed antwoord, maar ik weet niet of ik het slim vind."

Pastoor springt in de bres voor de trainer van de Amsterdammers. "Wij weten een hoop dingen niet. Het is een bepaalde filosofie, Manchester City speelde ook regelmatig een halve finale met veel wissels. Maar die hebben dan ook wel een redelijke selectie. Maar wij weten bijvoorbeeld geen fysieke gegevens. Als jongens geen hele wedstrijd kunnen spelen, neem je dan het risico dat spelers geblesseerd raken?"

Volgens Pastoor, die vorig seizoen als trainer van Almere City tweemaal tegenover Ajax stond, toonden de Amsterdammers de juiste inzet tegen NAC. De oefenmeester twijfelt of die inzet er ook onder zijn voorgangers was. "Ze gingen er wél voor. Het niveau was niet goed, maar ze gingen ervoor. Ik weet niet of dat vorig seizoen ook zo goed zat."