Derksen over Ajax-trainer Farioli

Derksen haalt Farioli door de mangel: 'Voormalig pseudo-keepertje, nu dorpsidioot'

20 augustus om 08:05
Laatste update: 20 augustus om 08:05

Johan Derksen snapt niet dat Ajax met Francesco Farioli een onervaren trainer heeft aangesteld. De oud-voetballer vindt dat de Italiaan zich als een pias gedraagt langs de zijlijn. Volgens Derksen is dit 'weer een weggegooid jaar' voor de Amsterdammers.

Farioli kreeg na de verloren duels met Panathinaikos en NAC Breda de nodige kritiek te verwerken. Derksen wijst in eerste instantie naar de directie van Ajax. "Ik denk dat de directie van Ajax, Alex Kroes en Marijn Beuker, die hebben voor het eerst een trainer aan moeten stellen", steekt de oud-voetballer van wal. "Er is een of andere pias geweest die heeft Farioli aan het werk gezien en gedacht: dit is de man."

Vervolgens richt Derksen zich bij Vandaag Inside op de Italiaanse coach. "Als voetballer was het een pseudo-keepertje dat nooit in een eerste elftal stond. Hij heeft twee jaar een eerste elftal getraind. Het is een enthousiaste jongen, maar hij profileert zich als een pias. Als een dorpsidioot rent hij voor de dug-out. Het is een jongen met heel weinig ervaring."

Derksen benadrukt dat de Amsterdammers onder de huidige omstandigheden beter een trainer met ervaring aan hadden kunnen stellen. "Daar komt nog eens bij dat er twee trainers aan dit materiaal ten onder zijn gegaan. Maurice Steijn werd ontslagen en John van 't Schip wist er ook niks van te bakken. Farioli moet zich nog steeds behelpen met spelers die normaal gesproken bij Fortuna Sittard en Willem II spelen. Daar kan je geen potten mee breken. Dit is weer een weggegooid jaar."