De Boer over Farioli bij Ajax

De Boer looft 'empathische' Farioli: 'Wat ik in de wandelgangen hoor...'

19 augustus om 21:51
Laatste update: 20 augustus om 10:32

Ronald de Boer is enthousiast over Francesco Farioli. De nieuwe trainer van Ajax maakt in zijn eerste maanden een heel goede indruk op De Toekomst, weet de 67-voudig Oranje-international.

Farioli wordt verweten te 'pokeren' met Ajax, vanwege zijn (wissel)beleid. Zo stonden er afgelopen zondag tegen NAC Breda (2-1) acht nieuwe namen aan de aftrap ten opzichte van de return tegen Panathinaikos drie dagen daarvoor. "Wat ik hoor in de wandelgangen, is dat hij een heel duidelijke visie heeft", zegt De Boer bij het Ziggo Sport-programma Rondo. "In wat er fysiek gevraagd wordt. De intensiteit is echt omhoog gegaan op trainingen."

"Er wordt écht veel geëist", gaat De Boer verder. De voormalig middenvelder annex aanvaller loopt nog altijd rond bij Ajax, als individuele trainer. "Ik hoor ook van mensen die ik hoog heb zitten, met wie ik heb gewerkt en die nu met hem werken: ik ben onder de indruk van deze man. Een frisse man, maar ook empathisch. Ze zijn zeer tevreden."

Desondanks vindt De Boer wel dat Ajax van NAC had moeten winnen. "Dit was wel echt een klappie. NAC mag je uit gewoon niet verliezen. Vroeger was een avondje NAC altijd lastig. Maar een gepromoveerd NAC... Dit mag gewoon niet."