Lukkien in toekomst naar Ajax?

Opvallende naam in een adem genoemd met Ajax: 'Als Farioli dat kan, dan hij ook'

19 augustus om 17:54

Dick Lukkien is dit seizoen met 'zijn' FC Groningen uitstekend gestart in de Eredivisie met zes punten uit twee wedstrijden. Jeroen Elsoff laat in de NOS Voetbalpodcast blijken dat hij er niet van staat te kijken als Ajax in de toekomst voor de trainer aanklopt.

"Lukkien is een rustige man, hij houdt altijd al vast aan de dingen die hij doet", steekt Jeroen Elshoff van wal in de NOS Voetbalpodcast. De trainer van de promovendus won vorige week met 4-1 van NAC Breda en afgelopen weekend met 1-2 bij RKC Waalwijk. "Vorig seizoen analyseerde hij precies waar het misging. Ik ben gek op Lukkien. Maar dat was ik ook op René Hake (vorig seizoen trainer bij Go Ahead Eagles, red.) en dan is het altijd de vraag wat zijn volgende stap is. Dat was bij Hake ook en kijk waar hij nu zit", doelt de journalist op zijn assistentschap bij het Manchester United van voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag.

"Zou hij naar Ajax kunnen in de toekomst?", vraagt Arno Vermeulen zich hardop af. "Als Farioli naar Ajax kan, kan Dick Lukkien dat ook", reageert Elsoff. "Het is iemand met een voetbalvisie, een idee, hij is kalm, rustig. Dus ja, waarom niet? Je krijgt waarschijnlijk wel de vraag: Is het dan een echte Ajax-trainer?, maar ja, voetbal, combinatiespel, het liefst aanvallen: het zou best kunnen."

In tegenstelling tot FC Groningen is Ajax niet geweldig aan het seizoen begonnen. Na een moeizame zege tegen sc Heerenveen (1-0) verloren de Amsterdammers zondag met 2-1 bij NAC Breda. In de voorrondes van de Europa League werden FK Vojvodina en Panathinaikos met pijn en moeite uitgeschakeld.