Van der Gijp over mogelijke transfer Weghorst naar Ajax

Van der Gijp lacht om mogelijke deal: 'Hij denkt Ajax op sleeptouw te nemen'

19 augustus om 20:51

Wim Kieft en René van der Gijp denken niet dat Ajax er goed aan doet om Wout Weghorst aan de selectie toe te voegen. De spits van Burnley wordt al geruime tijd in verband gebracht met een move naar Amsterdam.

Tijdens het EK was het spel serieus op de wagen. Intussen lijken de ontwikkelingen wat stilgevallen. Burnley won de eerste twee Championship-wedstrijden van het seizoen, Weghorst was twee keer invaller. Kieft ziet niets in een transfer naar Ajax. "Wat moet hij dan bij Ajax? Je hebt toch Brobbey en Akpom? Je gaat toch geen concurrentiestrijd met Brobbey creëren en Brobbey dan op de bank zetten?", vraagt hij zich af in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

"Voor ons is het wel leuk als ze hem halen", haakt Van der Gijp met gevoel voor ironie in. "Ajax zit nu in een neerwaartse spiraal en Wout Weghorst denkt dat hij die spiraal kan doorbreken. Hij denkt dat hij Ajax op sleeptouw kan nemen. Dat is toch goed, dat hij dat denkt. Bij een club waar Piet Keizer, Sjaak Swart, Johan Cruijff, Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert hebben gevoetbald. Dat zijn zulke grote spelers. En dan Wout Weghorst... Ik heb er nu al zin in."

Kieft is eveneens van mening dat Weghorst niet bij Ajax past. "Ja, hij gaat dat geloven. Het publiek gaat cynisch klappen en hij denkt dan dat ze dat niet cynisch bedoelen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!