XXL-uitverkoop aanstaande bij Chelsea

Uitverkoop aanstaande bij Chelsea: 'Ik wil Sterling, maar we hebben 30 spelers'

19 augustus om 13:21
Laatste update: 19 augustus om 13:27

Chelsea kampt een kleine twee weken voor de Engelse transferdeadline met een overschot aan spelers. Raheem Sterling wordt waarschijnlijk een van de slachtoffers van het onnavolgbare transferbeleid van The Blues, weten Engelse media.

Sterling (29) ontbrak zondag in de wedstrijdselectie van Chelsea voor de Premier League-kraker tegen Manchester City. Hij was zeker niet de enige: liefst 22 spelers die deel uitmaken van het eerste team konden thuisblijven. Naast Sterling ging het om onder meer Axel Disasi, Trevoh Chalobah, Ben Chilwell, Carney Chukwuemeka, Djordje Petrovic, Armando Broja, David Datro Fofana en Kepa Arrizabalaga.

Chelsea-manager Enzo Maresca werd na de 0-2 nederlaag tegen City gevraagd naar de situatie van Sterling. "Het enige wat ik kan zeggen, is dat dit een technische beslissing is en dat er duidelijkheid zal komen. Bij iedereen die graag Chelsea-speler wil zijn, gaan we proberen te kijken hoe we ze kunnen gebruiken", aldus de Italiaan. "Ik wil Raheem Sterling wel, maar we hebben dertig spelers. We zullen de komende dagen duidelijkheid voor hem creëren."

Sterling kwam twee jaar geleden nog voor bijna 60 miljoen euro over van Manchester City. Hij is met een weeksalaris van 350 duizend euro per week een van de grootverdieners op Stamford Bridge en ligt nog drie jaar vast. Het is de bedoeling dat Conor Gallagher en Romelu Lukaku op korte termijn worden verkocht of verhuurd aan Atlético Madrid en Napoli.