Napoli wil Lukaku middels huurdeal losweken bij Chelsea

'Napoli klopt aan bij Chelsea voor huurdeal en probeert Osimhen te behouden'

19 augustus om 13:13
Laatste update: 19 augustus om 13:23

Napoli wil Romelu Lukaku onder andere voorwaarden naar Italië halen. De club van trainer Antonio Conte hoopt Chelsea op korte termijn te kunnen overtuigen van een huurdeal met een optie tot koop. Dat meldt transferexpert Gianluca Di Marzio. In dat geval is het niet afhankelijk van de verkoop van Victor Osimhen. 

Lukaku wordt al een groot deel van deze transferzomer in verband gebracht met Napoli. Conte, die zondag pijnlijk met 3-0 onderuit ging tegen Hellas Verona, werkte bij Internazionale al succesvol samen met de Belgische spits. 

Aanvankelijk wilde de club hem kopen, maar nu aast het op een huurdeal met een optie tot koop. De kampioen van 2023 is bereid na dit seizoen 25 miljoen euro inclusief 5 miljoen euro aan bonussen op tafel te leggen voor Lukaku. Dat is een aantrekkelijke optie voor Napoli, omdat het in dat geval niet eerst hoeft te wachten op de verkoop van Victor Osimhen. 

Of Chelsea akkoord gaat met dit voorstel, is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat de 31-jarige Lukaku niet voorkomt in de plannen van The Blues. Tegen Manchester City (0-2 nederlaag) zat de spits niet eens bij de selectie. Lukaku speelde het afgelopen seizoen al op huurbasis voor AS Roma. In 47 officiële duels scoorde hij 21 keer en gaf hij vier assists. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!