Jans doet opvallende onthulling over Flamingo

Jans doet opvallende onthulling over Flamingo: 'Bij ons vond hij dat niet zo leuk'

19 augustus om 10:39
Laatste update: 19 augustus om 10:42

Ron Jans heeft een opvallende onthulling gedaan over PSV-speler Ryan Flamingo, die vorig seizoen onder de trainer speelde bij FC Utrecht. Jans ziet potentie in de 21-jarige verdediger, maar er zijn volgens hem nog genoeg verbeterpunten.

"Er zit een goede kop op", begint Jans bij Studio Voetbal. "Maar als je een niveau hoger gaat spelen, dan moet je wel aan veel dingen wennen. Aan de bal heeft Ryan vaak de goede oplossingen, maar verdedigend is het best wel lastig. Dat heeft er ook mee te maken dat de achterhoede helemaal nieuw is, alleen Boscagli is er nog."

Vervolgens komt Jans met een opvallend detail over Flamingo. "Ik ben benieuwd hoe hij nu bij tactische trainingen is, want bij ons vond hij dat niet zo leuk", vertelt de 65-jarige trainer. "Dan was hij niet gefocust en maakte hij vervolgens vaak fouten."

Jans ziet wel genoeg potentie in Flamingo, die een contract heeft getekend tot de zomer van 2029 bij PSV. Vooralsnog miste de verdediger geen minuut in Eindhoven. "Hij moet gewoon kijken, trainen, leren en verbeteren", stelt Jans. "Als Ryan dat gaat doen denk ik dat hij een serieuze kandidaat is om die rol te vervullen bij PSV."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!