Farioli onder vuur bij Studio Voetbal na Ajax-blamage

Farioli onder vuur na Ajax-blamage: 'Onbegrijpelijk, ik kan hem niet volgen'

19 augustus om 06:55

De kritiek op Ajax en Francesco Farioli laait op na de blamage bij NAC Breda (2-1). Arno Vermeulen en Theo Janssen richten hun pijlen bij Studio Voetbal op Francesco Farioli.

"Dit was een aangekondigd ongeluk", zegt Vermeulen het al te hebben zien aankomen. "Het verbazingwekkende was dat ze tot dusver alles gewonnen hebben, maar heel slecht voetbalden. Ze hebben best een aardig elftal voor de vijfde plaats. Als je dat combineert met een onervaren trainer..."

De NOS-commentator laakt Farioli. "Ik kan hem niet volgen, waarom hij zoveel wisselt. Na zo'n rommelig seizoen wil je zekerheid inbouwen. Spelers aan elkaar laten wennen. Als je de boel zo door elkaar grabbelt, krijg je geen zekerheid. Ik begrijp Farioli helemaal niet en het is lastig om er enige lijn in te vinden."

Farioli koos tegen NAC voor acht nieuwe spelers ten opzichte van de wedstrijd ervoor (Panathinaikos-thuis). Alleen Remko Pasveer, Josip Sutalo en Jorrel Hato behielden hun basisplaats. Dat is ook tegen het zere been van Theo Janssen. "Ik zie echt he-le-maal niks terug."

Ook het feit dat Ajax na een pittig jaar 'in een proces' zit, zo zegt Farioli herhaaldelijk, stoort Janssen. "Hij benoemt dat heel vaak. Ja, het was een zwaar seizoen, maar hij is er niet bijgeweest en heeft geen idee. Hij heeft het van horen zeggen. Werk dan naar iets toe, maar het is elke week anders, met allemaal andere spelers."