Keuzes Priske bij Feyenoord

Priske verklaart opvallende Feyenoord-opstelling: 'Dit is de juiste keuze'

18 augustus om 14:19
Laatste update: 18 augustus om 14:25

Brian Priske vindt dat het duel met PEC Zwolle het juiste moment is om van systeem te wisselen. Ook maakt de Deen duidelijk dat Calvin Stengs honderd procent gefocust is op Feyenoord, terwijl aanwinst Hugo Bueno in zijn eerste week indruk maakte.

Feyenoord begint uit bij PEC Zwolle in de vertrouwde 4-3-3-opstelling. In de basis vinden we Stengs en Bueno terug. Vooral rondom Stengs was het nodige te doen afgelopen week na zijn afgeketste transfer naar Charlotte FC. Priske sprak met de sterkhouder en maakt zich geen zorgen over zijn focus. "Anders stond hij niet in de basis", aldus de Deen tegenover ESPN. "Het ziet er allemaal goed uit sinds hij terug is. Hij is een top professional en een geweldige jongen. Iedereen op de bank vindt hem leuk. We zijn blij dat hij er is."

Naast Stengs begint ook de kersverse aanwinst Bueno in de basis. Priske legt uit waarom hij de linkspoot al zo snel voor de leeuwen gooit. "Hij maakt een hele goede indruk. Hij is met veel goede energie gekomen. Hij is snel, heeft een goede linker en is goed met zijn voeten. Dus dit is een logisch besluit."

Bueno, Stengs en co. beginnen in tegenstelling tot tegen Willem II (1-1) in een 4-3-3-opstelling. "Het is de juiste keuze om vandaag te maken. Dit zijn de spelers die ik vandaag wil zien. Je zult een dynamische wedstrijd zien, hoop ik. Ik denk dat dit de juiste keuze is voor deze wedstrijd. Het is het juiste plan. We hebben een week goed getraind. Ik kijk uit naar de wedstrijd."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!