Van Polen over PEC Zwolle

Breuk PEC en Van Polen heeft gevolgen: 'Dat lijkt me niet verstandig'

18 augustus om 11:17

Bram van Polen is zondag bij Goedemorgen Eredivisie nog eens ingegaan op de breuk met PEC Zwolle. Door een verschil van inzicht vindt de oud-rechtsback het momenteel niet verstandig om zijn gezicht te laten zien bij de Zwollenaren.

Na het beëindigen van zijn voetbalcarrière zou Van Polen beginnen met een managementtraject bij PEC. "Dat plan zag er goed uit, maar ik vond dat ik bepaalde financiële rechten had opgebouwd. Daar kwamen we niet uit", steekt de oud-verdediger van wal bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN.

"Ik heb mijn frustraties kenbaar gemaakt en dan is het voor mij ook klaar", vervolgt Van Polen. "Wat ik anders had moeten doen? Misschien had ik het niet in de media moeten vertellen, maar dat liep zo omdat ik bij Voetbalpraat zat. Dan is het ook raar als je het er niet over gaat hebben. Op dit moment is er even een break. Het was heftig. Donderdag ben ik met mijn vrouw naar het concert van Adéle in München geweest. Om afstand te nemen. We hebben een beëindigingsovereenkomst getekend."

De banden tussen PEC en Van Polen zijn niet volledig verbroken. De oud-back blijft als adviseur verbonden aan de Zwollenaren. "Als de club iets wil weten, mogen ze bellen. Maandag was mijn gesprek en daarin heb ik verteld wat mij dwars zat, dat heeft de club ook gedaan. Of we alsnog tot elkaar kunnen komen? Nu nog even niet. Daarvoor liggen sommige dingen te gevoelig. Er zijn bepaalde dingen waarin we niet tot elkaar kwamen, er zijn dingen gebeurd die ik niet netjes vond. Dat is uitgesproken, maar voor nu is het goed om even uit elkaar te zijn."

Van Polen zal zondag niet aanwezig zijn bij het duel tussen PEC en Feyenoord. "Ik laat het even gaan, het lijkt me niet verstandig."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!