Van Hooijdonk en Blinker verdedigen Feyenoord-trainer Priske

'Als Feyenoord rond winterstop binnen 4 punten van PSV staat, is dat superknap'

18 augustus om 07:53
Laatste update: 18 augustus om 09:19

Pierre van Hooijdonk en Regi Blinker zijn van mening dat Brian Priske de tijd moet krijgen bij Feyenoord. De Deen krijgt kritiek na de eerste officiële duels van het nieuwe seizoen, maar de twee oud-voetballers spreken hun vertrouwen uit in de oefenmeester.

Na het 1-1 gelijkspel tegen Willem II kreeg Priske veel kritiek op zijn 3-4-3 systeem tegen de promovendus. "Maar een formatie is wat anders dan de speelwijze en filosofie", stelt Blinker in gesprek met de NOS. "Ik zie een nieuwe trainer die zijn team op zijn manier wil laten spelen. Ik ga ervan uit dat de club een trainer heeft binnen gehaald die de succesvolle speelstijl van de club voort kan zetten, met veel aanvallen, intensiteit en hoge druk, en dan is de formatie minder belangrijk."

Van Hooijdonk sluit zich aan bij de woorden van Blinker. "We zijn in Nederland altijd zo met systemen bezig. Wat op papier staat, kan op het veld heel anders zijn", vertelt hij. "Dan kan je in verschillende spelsituaties niet altijd meer van 4-3-3 of 3-4-3 spreken. Als de resultaten dan niet goed zijn, vinden we iets al snel mislukt."

Er zijn wel degelijk accentverschillen te zien ten opzichte van het spel onder Arne Slot, maar Van Hooijdonk heeft vertrouwen in Priske. "Alles wat nu anders is dan onder Slot betekent niet gelijk dat het slecht is. Spelers en ook supporters moeten daar aan wennen."

Daarnaast moet Priske bij Feyenoord omgaan met veel inkomende en uitgaande transfers. "Feyenoord heeft daardoor niet één, twee, drie zijn juiste opstelling gevonden", zegt Van Hooijdonk. Hij hoopt dat de Rotterdammers in de buurt kunnen blijven van PSV. "Bij PSV blijft juist veel bij het oude, waardoor ze een makkelijkere start hebben. Als Feyenoord rond de winterstop binnen vier punten van PSV staat, zou ik dat superknap vinden."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!