'Gündogan wil FC Barcelona verlaten'

'Barcelona kan grootverdiener lozen: middenvelder maakt vertrekwens bekend'

18 augustus om 06:55
Laatste update: 18 augustus om 06:55

Ilkay Gündogan heeft de clubleiding van FC Barcelona verteld dat hij de club deze zomer nog wil verlaten. Dat meldt het Spaanse Sport. Barça zou gezien de financiële situatie van de club niet onwelwillend tegenover een vertrek van de routinier hebben gestaan, wat hem tegen het zere been schopte.

Gündogan geniet volgens Sport weinig vertrouwen in Catalonië. Ook leeft hij in spanning met de clubleiding. Sportief directeur Deco en zijn consolten, zouden de Duitser in een eerder stadium hebben meegedeeld dat ze mee willen werken aan een vertrek, mocht er een acceptabel bod binnenkomen. Die boodschap schoot bij Gündogan in het verkeerde keelgat en daarom wil hij nu zelf vertrekken.

De routinier heeft zijn vertrekwens naar verluidt al kenbaar gemaakt bij het bestuur én trainer Hansi Flick. In het eerste competitieduel van Barcelona zit Gündogan dan ook niet bij de wedstrijdselectie. Barça neemt het zaterdagavond in Mestalla op tegen Valencia.

Verschillende clubs uit Turkije en Saudi-Arabië zouden al interesse hebben getoond in Gündogan, die met een jaarsalaris van ongeveer twaalf miljoen euro per jaar stevig op de begroting drukt. Barça trok eerder deze zomer Dani Olmo aan, maar de Spanjaard kon nog niet ingeschreven worden voor La Liga. Een vertrek van Gündogan kan wellicht oplossing bieden.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!