'Barcelona gaat weer aankloppen bij Frenkie de Jong'

'Barça zoekt naar oplossingen en gaat weer aankloppen bij Frenkie de Jong'

22 juli om 07:35

In de zoektocht naar kostenbesparingen, neemt FC Barcelona het contract van Frenkie de Jong weer onder de loep. Dat meldt Diario SPORT. In de komende weken lijkt de Oranje-international bericht te kunnen verwachten van de clubleiding.

Het is al lang geen geheim meer dat het Barça-bestuur wanhopig op zoek is naar kostenbesparingen om de financiële problemen te lijf te gaan. De Jong is een van de grootverdieners in Camp Nou, waardoor zijn situatie opnieuw zou worden bekeken door de clubleiding.

Als het aan Barcelona ligt, zet De Jong binnenkort zijn handtekening onder een nieuw contract. Op die manier kan het salaris van de 27-jarige middenvelder worden uitgesmeerd over meer jaren en dat levert financiële ademruimte op. De Jong ligt nu nog tot medio 2026 vast.

Tot nu toe zijn de inspanningen van Barça tevergeefs geweest, maar clubpresident Joan Laporta en de zijnen geven naar verluidt niet op. Het is de vraag of De Jong openstaat voor een nieuwe constructie. Sinds zijn komst in 2019 hielp hij de club al meerdere keren uit de brand.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!