Olij had onderonsje met Steijn: 'Lekker voor je, deze krijg je van mij'

Olij had onderonsje met Steijn: 'Lekker voor je, deze krijg je van mij'

17 augustus om 21:03
Laatste update: 17 augustus om 21:30

Nick Olij pakte met Sparta een punt op bezoek bij FC Twente (1-1) en kreeg eerder deze week te horen dat hij deel uitmaakt van de voorselectie van Oranje. De 28-jarige sluitpost kijkt dan ook terug op een fijne voetbalweek. 

De reactie van Olij, die in de slotseconden Sem Steijn met een uitstekende redding van de winnende treffer afhield, was veelzeggend. De doelman van Sparta liet zich even helemaal gaan in de Grolsch Veste en meldde zich daarna bij de analisten van ESPN. "Bij vlagen hebben we goed positiespel gespeeld en hebben we het Twente heel lastig gemaakt, zeker in de eerste helft."

Na de wedstrijd omhelsden Olij en Steijn elkaar. "We zaten de hele wedstrijd al een beetje met elkaar te klooien. Hij kwam na zijn gescoorde penalty naar me toe en zei dat hij echt zenuwachtig was en niet wist waar hij moest schieten. Toen zei ik tegen hem: 'Lekker voor je. Dan krijg je deze laatste redding van mij.'"

Olij in Oranje

Met de uitnodiging voor Oranje was Olij vanzelfsprekend erg blij. "Zeker weten. Het is altijd een eer om het mailtje binnen te krijgen om één voor één 's middags. Elke keer als je je naam ziet, doet dat wat met je. Ik bedoel: waar hebben we het in godsnaam over? Het is het Nederlands elftal. Dat neem je niet voor lief."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!