Feyenoord boekt progressie met Geertruida-verlenging

'Verlenging Geertruida stapje dichterbij voor Feyenoord: nieuw rugnummer geboden'

17 augustus om 15:22

Feyenoord heeft progressie geboekt wat betreft een contractverlening van Lutsharel Geertruida, meldt 1908. Van een totaalakkoord is nog geen sprake, al behoort het wel tot de serieuze mogelijkheden. Het huidige contract van Geertruida verloopt medio 2025.

Feyenoord is al het hele jaar bezig om het contract van de multifunctionele Geertruida open te breken, maar is daar tot nu toe nog niet in geslaagd. De Rotterdammers deden hem onlangs een contractvoorstel, dat voorstel is deze week verbeterd. Geertruida geniet belangstelling van de Europese top; onder andere RB Leipzig, Paris Saint-Germain en Aston Villa zitten achter de verdediger aan.

Volgens 1908 heeft echter geen enkele club een concrete aanbieding op tafel gelegd bij Feyenoord. PSG is na de komst van Willian Pacho afgehaakt, terwijl Aston Villa naar verluidt nog steeds erg geïnteresseerd blijft in Geertruida. 

Om Geertruida tegemoet te komen, heeft Feyenoord hem het rugnummer 7 aangeboden, dat vrij is gekomen na het vertrek van Alireza Jahanbakhsh. Kersverse aanwinst Ibrahim Osman koos nummer 38, waardoor nummer 7 nog altijd beschikbaar is.

Zolang Feyenoord geen concrete aanbiedingen van andere clubs ontvangt, blijven de Rotterdammers er in geloven dat ze het contract van Geertruida kunnen verlengen. De aanvoerder van Feyenoord vertegenwoordigt een marktwaarde van 32 miljoen euro.

Hij speelde tot dusver tweehonderd wedstrijden voor Feyenoord. Hierin scoorde hij 24 doelpunten en was hij elf keer aangever.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!