'Geertruida in beeld bij ambitieuze Premier League-club'

Fabrizio Romano: Geertruida in beeld bij Premier League-club én RB Leipzig

8 augustus om 10:45
Laatste update: 8 augustus om 11:06

Lutsharel Geertruida heeft zich in de kijker gespeeld bij Aston Villa. Dat meldt Fabrizio Romano. De ambitieuze Premier League-club zou de Feyenoorder op de shortlist hebben gezet.

Aston Villa 'monitort' de verrichtingen van Geertruida, die wordt gezien als een potentiële versterking. Feyenoord is nog niet benaderd door de subtopper uit Birmingham, die komend seizoen de aanval wil openen op de top-zes van de Premier League. Kort na Romano maakte ook Voetbal International melding van de Engelse interesse.

RB Leipzig is eveneens weer in de markt voor Geertruida, klinkt het. Een jaar geleden ketste een deal tussen de Duitse club en Feyenoord op de valreep af. Leipzig was toen bereid om zo'n dertig miljoen euro te betalen. Omdat het contract van Geertruida over een jaar afloopt, is hij dat inmiddels bedrag niet meer waard.

Feyenoord-trainer Brian Priske heeft met Geertruida, Dávid Hancko, Gernot Trauner en Thomas Beelen de beschikking over vier volwaardige centrale verdedigers, maar in Rotterdam verwacht men niet dat iedereen blijft. Geertruida ligt goed in de markt, getuige het nieuws van Romano, en Atlético Madrid aast nog steeds op Hancko.

Na de gewonnen strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (4-4) was Geertruida met de aanvoerdersband om zijn arm het middelpunt van de feestvreugde. Eerder werd de Oranje-international ook gelinkt aan Bayern München en Liverpool. Met Ian Maatsen strikte Aston Villa deze zomer al een Nederlander.